Videopoker

Videopoker är en mycket populär spelmaskin som drar många, många spelare och det är egentligen inte så konstigt. När du spelar videopoker får du samma spänning och underhållning som när du spelar på en vanlig spelmaskin som slumpar symboler, men när du spelar videopoker får du även pokerspelets fördelar eftersom du kan kalkylera dina odds. Nu ska vi på spelamaskinerna.com visa dig hur det går till att spela videopoker på nätet.

Så vinner du i videopoker

När du spelar videopoker slumpas spelkort istället för symboler och du vinner enligt pokerprincipen, men du måste få minst par i knekt för att vinna, i alla fall om du spelar det mest populära videopokerspelet Jacks or Better. Eftersom videopokermaskinens linjer ger dig en full pokerhand precis som i poker består spelmaskinen av 5 hjul. Om du inte är helt hundra på vilka händer som är bäst inom poker så kommer du att få veta det nu.

Vinnande händer inom videopoker

  1. Royal Straight flush: 10 till Ess i samma färg.
  2. Straightflush: Stege och färg i en och samma hand.
  3. Kåk: 1 par + triss
  4. Färg: 5 kort i samma färg
  5. Stege: 5 kort i nummerordning
  6. Triss: 3 kort av samma valör
  7. Par i knekt eller ett högre par: Två likadana kort, knekt till Ess.

Strategi

Trots att du spelar på samma sätt som du gör när du spelar på en vanlig spelmaskin (snurrar, låser och snurrar igen) när du spelar videopoker kan du faktiskt kalkylera dina odds när du spelar videopoker, precis som inom vanlig poker. Det här gör att du kan anpassa din strategi efter oddsen.

Om du till exempel har fått en rad med par i Ess efter att du har snurrat en gång kan du naturligtvis få triss eller fyrtal i ess efter att du har dragit en gång till, vilket kan ge dig en bra vinst. Men anta att du även har fått fyra kort i samma färg, då måste du välja om du ska spara på Essen eller satsa på färg. Använd gärna en pottoddskalkylator på nätet innan du bestämmer dig för vilken hand du ska satsa på, den hjälper dig att beräkna dina odds. Ibland kan det emellertid vara spännande att spela mot oddsen om det kan ge dig en storvinst, till exempel om du har chans att få en straightflush.